Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe ciasto na zimno
Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spodzie układamy ciastka.
Brzoskwinie myjemy i osuszamy. Cztery brzoskwinie obieramy ze skórki, wyjmujemy pestki i kroimy w kostkę. Następnie blendujemy, dodajemy jogurt naturalny i jeszcze raz blendujemy.
Następnie dolewamy tężejąca galaretkę i blendujemy do całkowitego połączenia.
Gdy masa zacznie tężeć przelewamy ją na ciastka i wstawiamy do lodówki.
Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.
Brzoskwinię obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę a miąższ kroimy w kosteczkę.
Układamy kawałki owoców na zastygniętym cieście i zalewamy tężejącą galaretką.
Wstawiamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem można udekorować ciasto bitą śmietaną.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spodzie układamy ciastka.
Brzoskwinie myjemy i osuszamy. Cztery brzoskwinie obieramy ze skórki, wyjmujemy pestki i kroimy w kostkę. Następnie blendujemy, dodajemy jogurt naturalny i jeszcze raz blendujemy.
Następnie dolewamy tężejąca galaretkę i blendujemy do całkowitego połączenia.
Gdy masa zacznie tężeć przelewamy ją na ciastka i wstawiamy do lodówki.
Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.
Brzoskwinię obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę a miąższ kroimy w kosteczkę.
Układamy kawałki owoców na zastygniętym cieście i zalewamy tężejącą galaretką.
Wstawiamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem można udekorować ciasto bitą śmietaną.