Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie cały czas miksując wsypujemy po łyżce cukru oraz dodajemy żółtka i olej. Do masy przesiewamy mąkę kukurydzianą i mieszamy delikatnie łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy.
Krem: dwie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy. Do miski przekładamy serek oraz jogurt i dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy do połączenia się składników i wykładamy krem na biszkopt, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Galaretkę bananową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Banany obieramy ze skórek i kroimy w plastry. Układamy plasterki bananów ma cieście i zalewamy tężejąca galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Krem: dwie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy. Do miski przekładamy serek oraz jogurt i dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy do połączenia się składników i wykładamy krem na biszkopt, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Galaretkę bananową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Banany obieramy ze skórek i kroimy w plastry. Układamy plasterki bananów ma cieście i zalewamy tężejąca galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.