Sposób przygotowania:
Babka marchewkowa z orzechami
Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Stopniowo dodawać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Orzechy pokroić. Dodać do ciasta startą marchew i olej i zmiksować. Na koniec dodać orzechy i wymieszać. Przełożyć do formy na babkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Ciasto wystudzić. Przygotować polewę.
Podane składniki zagotować i trochę wystudzić. Polać ciasto polewą, przybrać połówkami orzechów.
Orzechy pokroić. Dodać do ciasta startą marchew i olej i zmiksować. Na koniec dodać orzechy i wymieszać. Przełożyć do formy na babkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Ciasto wystudzić. Przygotować polewę.
Podane składniki zagotować i trochę wystudzić. Polać ciasto polewą, przybrać połówkami orzechów.