Sposób przygotowania:
Babka majonezowa
Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać.
Następnie dodać żółtka i razem ubić. Dodać proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać. Na koniec dodać majonez.
Przełożyć ciasto do formy na babkę. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Po wystudzeniu wyjąć z formy i położyć do góry dnem. Polać dowolną polewą i udekorować.
Następnie dodać żółtka i razem ubić. Dodać proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać. Na koniec dodać majonez.
Przełożyć ciasto do formy na babkę. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Po wystudzeniu wyjąć z formy i położyć do góry dnem. Polać dowolną polewą i udekorować.