Sposób przygotowania:
Babka majonezowa
Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać.
Następnie dodać żółtka i razem ubić. Dodać proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać. Na koniec dodać majonez.
Przełożyć ciasto do formy na babkę. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Po wystudzeniu wyjąć z formy i położyć do góry dnem. Polać dowolną polewą i udekorować.
Następnie dodać żółtka i razem ubić. Dodać proszek do pieczenia i przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać. Na koniec dodać majonez.
Przełożyć ciasto do formy na babkę. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Po wystudzeniu wyjąć z formy i położyć do góry dnem. Polać dowolną polewą i udekorować.
![Babka majonezowa Babka majonezowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-majonezowa-459961.jpg)
![Babka majonezowa Babka majonezowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-majonezowa-459962.jpg)