Sposób przygotowania:
Babka murzynek na oleju kokosowymETAP 1:
Do pojemnika wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, kakao, wbić jajka, wlać olej kokosowy, mleko, dodać dżem(użyłam swój domowy z ciemnych winogron) i mikserem połączyć dobrze składniki.
ETAP 2:
Do ciasta wsypać 3/4 opakowania skórki kandyzowanej i krótko mikserem połączyć składniki.
ETAP 3:
Forma silikonowa z kominkiem 24 cm, do formy dać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, babkę wyjąć z formy wystudzoną.
ETAP 4:
Czekoladę truskawkową dać do garnka razem z dżemem i mieszając stopić czekoladę.
ETAP 5:
Ciepłą polewę wylać na babkę, posypać resztą skórki pomarańczowej i zostawić do zastygnięcia.