Sposób przygotowania:
Murzynek piernikowy
Wszystkie składniki ciasta łączymy i przekładamy do przygotowanej dużej blaszki.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty i od przekrojonej strony oba blaty smarujemy powidłami. W części mleka rozprowadzamy budyń i cukier a pozostałe gotujemy.
Wlewamy rozprowadzony budyń i gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy i miksujemy z masłem(masła można dodać troszkę więcej i dodać sok z cytryny). Na posmarowany powidłami blat wykładamy krem.
Przykrywamy drugim blatem smarowaną powidłami stroną i lekko dociskamy.
Wierzch ciasta pozna polać polewą, oprószyć cukrem pudrem albo zasmarować niewielka ilością kremu.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty i od przekrojonej strony oba blaty smarujemy powidłami. W części mleka rozprowadzamy budyń i cukier a pozostałe gotujemy.
Wlewamy rozprowadzony budyń i gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy i miksujemy z masłem(masła można dodać troszkę więcej i dodać sok z cytryny). Na posmarowany powidłami blat wykładamy krem.
Przykrywamy drugim blatem smarowaną powidłami stroną i lekko dociskamy.
Wierzch ciasta pozna polać polewą, oprószyć cukrem pudrem albo zasmarować niewielka ilością kremu.