Sposób przygotowania:
Bogaty murzynek
Łączymy suche i mokre składniki ale każde osobno, a następnie mokre dodajemy do suchych. Krótko razem miksujemy.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Na gładką masę ucieramy masło z cukrem, kakao i bardzo miękką czekoladą.
Po upieczeniu ciasto studzimy przekrawamy na połowy. Spodni blat ciasta smarujemy kremem (trochę zostawiamy na wierzch).
Przekrojoną stronę drugiego blatu smarujemy dżemem i kładziemy smarowaną stroną na krem. Lekko dociskamy.
Całość smarujemy pozostawionym kremem i zasypujemy posypką.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Na gładką masę ucieramy masło z cukrem, kakao i bardzo miękką czekoladą.
Po upieczeniu ciasto studzimy przekrawamy na połowy. Spodni blat ciasta smarujemy kremem (trochę zostawiamy na wierzch).
Przekrojoną stronę drugiego blatu smarujemy dżemem i kładziemy smarowaną stroną na krem. Lekko dociskamy.
Całość smarujemy pozostawionym kremem i zasypujemy posypką.