Sposób przygotowania:
Babka na bazie jogurtu
Na początku dokładnie ubić jajka z cukrem białym i cukrem waniliowym. Najlepiej użyć do tego celu miksera.
Następnie dodać jogurt naturalny, olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać, aż otrzymamy gładką, jednolitą masę.
Tak powstałą masę wlewamy do formy wysmarowanej margaryną i osypanej bułką tartą.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 160stopni i pieczemy ciasto ok. 60 minut. Po upływie tego czasu wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Ostudzoną babkę można polukrować lub posypać cukrem.
Smacznego.
Następnie dodać jogurt naturalny, olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać, aż otrzymamy gładką, jednolitą masę.
Tak powstałą masę wlewamy do formy wysmarowanej margaryną i osypanej bułką tartą.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 160stopni i pieczemy ciasto ok. 60 minut. Po upływie tego czasu wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Ostudzoną babkę można polukrować lub posypać cukrem.
Smacznego.