Sposób przygotowania:
Babka na twarożkowym serku jogurtowym
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Wlać masło, wbić jajka, dodać serek twarogowy oraz majonez.
Wymieszać składniki do powstania jednolitego ciasta.
Blaszkę na babkę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, przelać ciasto.
Piec około 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Lukier: Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem, polać wystudzoną babkę.
Ciasto osypać po wierzchu wiórkami kokosowymi.
Wlać masło, wbić jajka, dodać serek twarogowy oraz majonez.
Wymieszać składniki do powstania jednolitego ciasta.
Blaszkę na babkę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, przelać ciasto.
Piec około 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Lukier: Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem, polać wystudzoną babkę.
Ciasto osypać po wierzchu wiórkami kokosowymi.
mocsłodkości
Martyna12
Zgadzam się :) Super :)