Sposób przygotowania:
Babka orzechowa
Do miski wsypujemy cukry, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mielone orzechy.
Dodajemy wybite jajka, olej, mleko, cukier waniliowy i miksujemy do połączenia składników.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut. Upieczoną babkę wyjmujemy z blaszki.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodajemy wybite jajka, olej, mleko, cukier waniliowy i miksujemy do połączenia składników.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut. Upieczoną babkę wyjmujemy z blaszki.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.