Sposób przygotowania:
Babka orzechowo-czekoladowa
Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę. Ciągle ucierając dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewać powoli olej i mleko. Do 1/3 części ciasta dodać kakao,wymieszać. Do pozostałego ciasta dodać mielone orzechy ,wymieszać.Formę na babkę z kominem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto z dodatkiem orzechów przelać do formy. Zalać ciastem z dodatkiem kakao.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok.170-180 stopni i piec ok.60 minut. Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy.
Babkę polewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu polewą czekoladową,posypujemy czekoladowymi kamyczkami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok.170-180 stopni i piec ok.60 minut. Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy.
Babkę polewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu polewą czekoladową,posypujemy czekoladowymi kamyczkami.