Sposób przygotowania:
Sernik truskawkowy z kruszonką na biszkoptachETAP 1:
Składniki temperatura pokojowa = w misie robota utrzeć do białości jajka bez cukru, do jajek dodać twaróg truskawkowy z wiaderka, śmietanę, wsypać budyń, kasze manną i połączyć składniki.
ETAP 2:
Forma silikonowa 26 cm, tortownica 18 cm z papierem do pieczenia (mąż do pracy zabiera), na dnie ułożyć biszkopty i wylać masę serową.
ETAP 3:
Truskawki umyte bez szypułek wymieszać z mąką ziemniaczaną i wyłożyć na wierzch sernika, można również użyć truskawek z kompotu odsączone z soku lub mrożone po odmrożeniu.
ETAP 4:
Miękkie masło wyrobić palcami z mąką, cukrem na kruszonkę, rozsypać na truskawkach.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić w formach do wystudzenia.
SylaUla