Sposób przygotowania:
Babka orzechowo-kakaowa na oleju
Składniki temperatura pokojowa = Jajka, olej, cukier ubić mikserem do spienia z 4 minuty na najwyższych obrotach.
Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia. sodę, kakao, aromat arakowy i mikserem połączyć dobrze składniki.
Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni, pilnować, aby się nie przypaliły bo będą gorzkie. wsypać do ciasta i wymieszać.
Forma do babki falista 24 cm, wysmarować formę olejem, posypać tartą bułką, do formy wylać ciasto, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół do suchego patyczka.
Czekoladę ze śmietaną stopić w garnuszku mieszając, od razu polać wierzch babki, posypać kolorową posypką, schować do zastygnięcia czekolady do lodówki.
Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia. sodę, kakao, aromat arakowy i mikserem połączyć dobrze składniki.
Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni, pilnować, aby się nie przypaliły bo będą gorzkie. wsypać do ciasta i wymieszać.
Forma do babki falista 24 cm, wysmarować formę olejem, posypać tartą bułką, do formy wylać ciasto, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół do suchego patyczka.
Czekoladę ze śmietaną stopić w garnuszku mieszając, od razu polać wierzch babki, posypać kolorową posypką, schować do zastygnięcia czekolady do lodówki.