Sposób przygotowania:
Babka orzechowo-czekoladowa
Orzechy drobno pokroić, lekko ppdprazyć na suchej patelni i ostudzić.
Czekoladę posiekać lub zetrzeć na tarce. Zmiksować jajka z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Pod koniec ucierania dodać aromat, orzechy i czekoladę. Wymieszać Włozyć do formy na babkę. Piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni.
Wystudzoną dowolnie polukrować i ozdobić.
Czekoladę posiekać lub zetrzeć na tarce. Zmiksować jajka z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Pod koniec ucierania dodać aromat, orzechy i czekoladę. Wymieszać Włozyć do formy na babkę. Piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni.
Wystudzoną dowolnie polukrować i ozdobić.