Sposób przygotowania:
Sernik z mlekiem w proszkuETAP 1:
Blachę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia i herbatnikami. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier zwykły i miksować do jego rozpuszczenia się w pianie. Żółtka zmiksować z serem, budyniem i cukrem waniliowym. Następnie zmiksować z olejem i mlekiem w proszku. Masę serową dokładać na przemian z mlekiem z kartonu do piany z białek i mieszać najlepiej łyżką. Masę przelać na ciastka. Sernik piec ok. godziny w 180 stopniach. Studzić w uchylonym piekarniku. Śmietanę podgrzać i wrzucić do niej połamaną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia. Czekoladą polać sernik i posypać wiórkami. Schłodzić w lodówce.
SylaUla
WanilioweImprowizacj
SylaUla napisał(a):