lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka pomarańczowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Babka wyszła żółciutka fajnie wygląda

Babka pomarańczowa. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka pomarańczowa.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babka pomarańczowa.
Miksujemy jajka z cukrem na puch. Pomarańcze obieramy ze skóry i miksujemy blenderem dodajemy do ubitych jajek. Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia dodajemy partiami i miksujemy Rozpuszczona Kasię dodajemy na końcu mieszamy . Wódkę dodajmy na sam koniec .Wymieszać i przelać do formy na babkę .Pieczemy w 180 stopniach 45 minut
Babka pomarańczowa.
Jak widać babka ladnie sie upiekła zarumieniona akurat
Babka pomarańczowa.
Ubite Jajkaz cukrem do których dodajemy zmiksowane pomarańcze

Tagi:

jajko jajka