Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Babka puszek

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Białko ubić do ubitego dodać cukier , cukier waniliowy i dodawać po jednym żółtku, Ubijając stopniowo dodawaćpo jednym żółtku

Babka puszek

Składniki:

Babka puszek

 

  • 5 jaj
  • 1 szkl. Cukru
  • 3 żółte budynie
  • 1 łyżka stołowa mąki pszennej
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka stołowa octu

 

Sposób przygotowania:

Babka puszek
Białko ubić do ubitego dodać cukier , cukier waniliowy i dodawać po jednym żółtku, Ubijając stopniowo dodawaćpo jednym żółtku , Ubijajac dalej dodawać pozostałe składniki, na końcu ocet. Piec ok. 45 min. Po wystygnięciu można przełożyć kremem.
Ciasto doskonale nadaje się na różnego rodzaju uroczystości - znika z talerzy migiem !
Smacznego