Sposób przygotowania:
Babka rabarbarowa z kruszonką
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Następnie dodajemy olej, jajko i jogurt i mieszamy dokładnie wszystkie składniki łyżką. Gotowe ciasto przekładamy do foremki. Rabarbar obieramy i kroimy na plasterki. Kawałki rabarbaru układamy na wierzchu ciasta delikatnie w nie wciskając. Przygotowujemy kruszonkę: mąkę mieszamy z cukrem i masłem i rozcieramy palcami, kruszonką posypujemy wierzch babki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
![Babka rabarbarowa z kruszonką Babka rabarbarowa z kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-rabarbarowa-z-kruszonka-276779.jpg)
![Babka rabarbarowa z kruszonką Babka rabarbarowa z kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-rabarbarowa-z-kruszonka-276780.jpg)
![Babka rabarbarowa z kruszonką Babka rabarbarowa z kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-rabarbarowa-z-kruszonka-276781.jpg)
![Babka rabarbarowa z kruszonką Babka rabarbarowa z kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-rabarbarowa-z-kruszonka-276782.jpg)