Sposób przygotowania:
Ciasto z masą rabarbarową
Ciasto: Białka jajek ubić na sztywno z dodatkiem 6 łyżek zimnej wody i szczyptą soli do ubitych dodać cukier i ubić na sztywną bezę. Następnie ostrożnie połączyć z żółtkami jajek i przesianą mąką wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temp. 180st do 35 min. Masa rabarbarowa: Rabarbar obrać, pokroić i wymieszać z cukrem, odstawić do puszczenia soku, a kiedy puści sok dodać 1 szczyptę soli i na małym palniku rozgotować do gorącego i rozgotowanego rabarbaru dodać żelatynę namoczoną w 1\2 szklanki wody i mieszać do rozpuszczenia żelatyny w między czasie dodać suchą galaretkę i jak wszystko się rozpuści wymieszać z dżemem, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z zimną masą rabarbarową, odstawić do lodówki, aby nam troszkę zgęstniała. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić i przełożyć gęstniejącą masą rabarbarową, wierzch udekorować ubitą resztą śmietany ubitej z cukrem pudrem, dowolnie udekorować i schłodzić.