kkaarrcciiaa18

kkaarrcciiaa18

Kucharz
[Przepisów: 16]

Babka serowo-cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka serowo-cytrynowa - Ciasto

Babka serowo-cytrynowa

Składniki:

Babka serowo-cytrynowa

 

  • 25 dag mąki
  • 15 da margaryny
  • 20 dag cukru
  • 25 dag serka waniliowego homogenizowanego
  • 3 jaja
  • kisiel cytrynowy
  • sok z połowy cytryny
  • pół łyżeczki esencji cytrynowej
  • cukier waniliowy
  • 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Babka serowo-cytrynowa
Jaja ubić z cukrem, dodać miękką margarynę i zmiksować mikserem. Ciągle miksując, dosypać po łyżce mąkę zmieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia, a następnie dodać serek waniliowy homogenizowany, cukier waniliowy, a na końcu esencję i sok z cytryny. Wyłożyć cisto do wysmarowanej tłuszczem baby lub blaszki. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Babkę można polukrować.