zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Babka serowo-cytrynowa Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna przekąska do kawy.

Babka serowo-cytrynowa Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka serowo-cytrynowa Zub3r'a

 

  • cytryna
  • 3 jajka
  • 1 1/2 szkl mąki
  • 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szkl cukru
  • kisiel cytrynowy
  • 25 dag serka homogenizowanego, waniliowego
  • 3/4 kostki margaryny
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Babka serowo-cytrynowa Zub3r'a
Margarynę ucieramy z cukrem i solą. Dodajemy jajka i dalej ucieramy. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy serek, skórkę startą z cytryny i wyciśnięty sok z połowy cytryny. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. Ciasto pieczemy ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Babka serowo-cytrynowa Zub3r'a
Margarynę ucieramy z cukrem i jajkami a następnie z mąką.
Babka serowo-cytrynowa Zub3r'a
Dodajemy serek sok i startą skórkę z cytryny.
Babka serowo-cytrynowa Zub3r'a
Wszystkie składniki ciasta dokładnie ze sobą mieszamy.
Babka serowo-cytrynowa Zub3r'a
Ciasto przelewamy do formy i pieczemy ok 50 minut.

Tagi:

jajko jajka