Sposób przygotowania:
Babka Trójniak
Masło roślinne utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Następnie dodać proszek do pieczenia, ocet, olej i zapach waniliowy. Znowu utrzeć.
Wsypać 2 szklanki mąki, wyłożyć pianę ubitą z białek i starannie wymieszać. Podzielić ciasto na trzy części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, a do trzeciej pół szklanki maku.
Do wysmarowanej tłuszczem blachy włożyć białe ciasto, później ciasto z kakao, a na wierzch ciasto z makiem. Możne po upieczeniu ciasto polać masą kakaową. Smacznego:)
Wsypać 2 szklanki mąki, wyłożyć pianę ubitą z białek i starannie wymieszać. Podzielić ciasto na trzy części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, a do trzeciej pół szklanki maku.
Do wysmarowanej tłuszczem blachy włożyć białe ciasto, później ciasto z kakao, a na wierzch ciasto z makiem. Możne po upieczeniu ciasto polać masą kakaową. Smacznego:)
witaaminkaa