Danusia

Danusia

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Babka -Tulipan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babka jest pyszna.Wilgotna i zarazem dekoracyjna.Zawsze się udaje!! Zdjęcie dodam w najbliższym czasie

Babka -Tulipan

Składniki:

Babka -Tulipan

 

  • 6 jaj
  • ! kost.margaryny
  • 11/2 szkl.cukru
  • 2 szkl.mąki
  • 2 łyżeczki proszku
  • cukier waniliowy
  • 1/2 szkl.oleju
  • kisiel cytrynowy i wiśniowy
  • 2 łyżki maku
  • 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Babka -Tulipan
Mararynę utrzeć z 1/2 szkl.cukru,dodac żółtka olej,mąkąz proszkiem,cukier waniliowy ubite białka z cukrem. Ciasto podzielic na 4 cześci. 1dodac kisiel cytrynowy 2dodac kisiel wiśniowy dodać kakao dodac mak. Ciasto w foremce jeszcze suroweprzekroić nożem wzdłuż. kolejność warst dowolna.. SMACZNEGO !!!

Tagi:

tulipan mak