Sposób przygotowania:
Babka ucierana, łatwa i szybka
Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, aromat waniliowy, jajka, miękką margarynę, mleko o pokojowej temperaturze i mikserem ucierać ciasto na gładką masę
Do ciasta wsypać orzechy mielone pokruszone, skórkę pomarańczową, żurawinę, rodzynki i połączyć składniki.
Forma silikonowa do babki z kominkiem, ciasto dać do formy i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie babkę wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do ciasta wsypać orzechy mielone pokruszone, skórkę pomarańczową, żurawinę, rodzynki i połączyć składniki.
Forma silikonowa do babki z kominkiem, ciasto dać do formy i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, w formie babkę wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.