Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Babka w paski czyli zebra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babka jest dobrym i smacznym rozwiązaniem gdy zostaną nam niewykorzystane białka. Ciasto jest szybkie i smaczne

Babka w paski czyli zebra Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka w paski czyli zebra

 

Sposób przygotowania:

Babka w paski czyli zebra
Margarynę roztopić i ostudzić. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę , dodać cukier puder i ubijać aż piana będzie gładka i błyszcząca. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitej piany, Delikatne wymieszać i wlać roztopioną margarynę . Ciasto podzielić na 2 części , do jednej części dodać 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakao. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia nakładać po łyżce raz jasnego raz ciemnego ciasta. Babkę wstawić do piekarnika i piec 45-50 minut w piekarnika nagrzanym do 180 stopni
Babka w paski czyli zebra
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę , dodać cukier puder i ubijać aż piana będzie gładka i błyszcząca
Babka w paski czyli zebra
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitej piany
Babka w paski czyli zebra
Delikatne wymieszać i wlać roztopioną margarynę . Ciasto podzielić na 2 części , do jednej części dodać 2 łyżki mąki a do drugiej 2 łyżki kakao.