Sposób przygotowania:
Babka w paski
Mąkę przesiewamy do miseczki z proszkiem do pieczenia, wcześniej odsypujemy 2 łyżki mąki. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do przestudzenia. Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier waniliowy i cukier biały i miksujemy na puszystą, jasną masę. Gdy masa będzie jednolita, a cukier się rozpuści, dodajemy na przemian porcjami mąkę, oranżadę i rozpuszczoną margarynę. Gdy dodamy składniki masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, zaś do drugiej pozostałą mąkę. Do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki dodajemy na przemian po łyżce jasnej i ciemnej masy. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy około 50 minut. Tak przygotowaną babkę, po przestudzeniu lukrujemy lub polewamy czekoladową polewą.