aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

babka wyborowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

moja najlepsza babka wyborowa

babka wyborowa

Składniki:

babka wyborowa

 

Sposób przygotowania:

babka wyborowa
rozczynić drożdże z 25 dkg mąki i 1/4 l mleka i pozostawić w ciepłym miejscu masło utrzeć w misce na pianę dodawać po jednym żółtku i po trochu cukier mąkę mleko oraz olejki gdy rozczyn ruszy połączyć go na gładkie ciasto z ucieraną masą ubić pianę z białek wymieszać z ciastem i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia formę wysmarować grubo masłem nałożyć ciasto do połowy wysokości formy piec w średnio gorącym piekarniku ok 45 minut po 15 minut od chwili upieczenia wyjąć z formy. smacznego