lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Babka z białek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Robię zawsze tą babkę gdy zostaja mi białka.

Babka z białek

Składniki:

Babka z białek

 

  • 1 szklanka bialek,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 szklanki mąki,
  • 20 dkg margaryny,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • aromat waniliowy

Sposób przygotowania:

Babka z białek
Maragrynę rozpuszczamy i ostudzamy.Białka nalezy ubic na sztywna piane, dodac cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem i na koniec wlewamy maragrynę, aromat.Mieszamy delikatnie.
Połowe ciasta wlewamy do wysmarowanej tłuszczem formy, a do drugiej można dodać łyżke maku, kakao lub rodzynek.
Piec 35-40 min w temp 180 stopni.