Sposób przygotowania:
Kolorowa babka Wielkanocna
Białka i szczyptę soli ubijamy na sztywną pianę. Partiami dodajemy cukier trzcinowy. Następne dodajemy partiami przesianą mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia oraz olej. Do powstałego ciasta dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Powstałe ciasto dzielimy na trzy w miarę równe części. Do jednaj dajemy budyń malinowy i barwnik, do drugiej budyń toffi i kawę, a do trzeciej budyń czekoladowy i kakako. Zawartość misek bardzo dokładnie mieszamy. Formę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Do formy dajemy po 4 łyżki masy. U mnie najpierw czekoladowa, potem malinowa, a na końcu toffi. Tak samo postępujemy do wykorzystania całego ciasta. Pieczemy w 180 st przez około 50-60 minut. Upieczoną babkę studzimy i układamy na kratce.
Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka. Całość dokładnie mieszamy. Gotową polewą polewamy babkę i dowolnie dekorujemy.
Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka. Całość dokładnie mieszamy. Gotową polewą polewamy babkę i dowolnie dekorujemy.
BozenaMatuszczyk
BozenaMatuszczyk
misia5
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba :)
misia5
Wzajemnie :) Dużo zdrowia dla całej rodziny :)
lukrowanepierniczki
misia5