Sposób przygotowania:
Babka z białek z nutką kawy
Zimne białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli w trakcie dosypywać porcjami cukier.
Masło stopić i przestudzić , następnie na zmianę z mlekiem i przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodawać do ubitych białek i cały czas ucierać na najmniejszych obrotach miksera.
Otartą skórkę z cytryny i sok cytrynowy dodać na koniec do ciasta i wymieszać. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, następnie przelać do niej ¾ całego ciasta, a do reszty ciasta w misce dodać kawę, wymieszać i wylać na jasne ciasto.
Piec w temp. 170 st z termoobiegiem około 40 minut po upieczeniu i wystudzeniu posypać spora ilością cukru pudru.
Masło stopić i przestudzić , następnie na zmianę z mlekiem i przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodawać do ubitych białek i cały czas ucierać na najmniejszych obrotach miksera.
Otartą skórkę z cytryny i sok cytrynowy dodać na koniec do ciasta i wymieszać. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, następnie przelać do niej ¾ całego ciasta, a do reszty ciasta w misce dodać kawę, wymieszać i wylać na jasne ciasto.
Piec w temp. 170 st z termoobiegiem około 40 minut po upieczeniu i wystudzeniu posypać spora ilością cukru pudru.