BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1035]

Ciasto bez wyrastania

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto to robię kiedy przyjdzie ochota na coś słodkiego. Robi się je szybko i jest smaczne. Smakuje wszystkim domownikom.

Ciasto bez wyrastania

Składniki:

Ciasto bez wyrastania

 

 

  • Kruszonka:

 

  • 220 g mąki,
  • 125 zimnego masła,
  • ok.1/2 szklanki cukru,

 

Sposób przygotowania:

Ciasto bez wyrastania
Drożdże rozkrusz do miski. Na drożdże wsyp cukier, cukier cukier waniliowy i dalej warstwami wlej rozbełtane jajka, ciepłe mleko, olej i mąkę. Nie mieszając odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.

Ciasto przykryj ściereczką, następnie lekko przemieszaj drewnianą łyżką.

Wyłóż na blaszkę wielkości 35 /25 cm, wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką na górę poukładaj owoce u mnie to obrane i pokrojone jabłka wymieszane z cukrem i cynamonem.

Na górę poukładaj kruszonkę. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 - 190 stopni i piec około 50 minut.

Przed podaniem ciasto wystudź.

Wszystkie składniki umieścić w misce zagnieść palcami na kruszonkę,