Sposób przygotowania:
Ciasto bez wyrastania
Drożdże rozkrusz do miski. Na drożdże wsyp cukier, cukier cukier waniliowy i dalej warstwami wlej rozbełtane jajka, ciepłe mleko, olej i mąkę. Nie mieszając odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto przykryj ściereczką, następnie lekko przemieszaj drewnianą łyżką.
Wyłóż na blaszkę wielkości 35 /25 cm, wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką na górę poukładaj owoce u mnie to obrane i pokrojone jabłka wymieszane z cukrem i cynamonem.
Na górę poukładaj kruszonkę. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 - 190 stopni i piec około 50 minut.
Przed podaniem ciasto wystudź.
Wszystkie składniki umieścić w misce zagnieść palcami na kruszonkę,
Ciasto przykryj ściereczką, następnie lekko przemieszaj drewnianą łyżką.
Wyłóż na blaszkę wielkości 35 /25 cm, wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką na górę poukładaj owoce u mnie to obrane i pokrojone jabłka wymieszane z cukrem i cynamonem.
Na górę poukładaj kruszonkę. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 - 190 stopni i piec około 50 minut.
Przed podaniem ciasto wystudź.
Wszystkie składniki umieścić w misce zagnieść palcami na kruszonkę,
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi będzie;)