Sposób przygotowania:
Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką
Galaretkę z dodatkiem ksylitolu należy przyrządzić wg wskazówek z opakowania, a następnie pozostawić do ostudzenia. Zamiast sugerowanych 500 ml wody użyłam 450.
Masa serowa:
Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Ser połączyć z jogurtem naturalnym i dosłodzić miodem. Na końcu dodać ostudzoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy.
Ciasto wstawić do lodówki, aby masa lekko zastygła i po tym czasie na wierzchu umieścić tężejącą galaretkę.
Sernik ponownie schłodzić w lodówce.
Masa serowa:
Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Ser połączyć z jogurtem naturalnym i dosłodzić miodem. Na końcu dodać ostudzoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy.
Ciasto wstawić do lodówki, aby masa lekko zastygła i po tym czasie na wierzchu umieścić tężejącą galaretkę.
Sernik ponownie schłodzić w lodówce.
![Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dietetyczny-sernik-z-jogurtem-miodem-i-galaretka-454110.jpg)
![Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dietetyczny-sernik-z-jogurtem-miodem-i-galaretka-454111.jpg)
monikaT83
Di bloguje
monikaT83 napisał(a):
gusia1000