Sposób przygotowania:
Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką
Galaretkę z dodatkiem ksylitolu należy przyrządzić wg wskazówek z opakowania, a następnie pozostawić do ostudzenia. Zamiast sugerowanych 500 ml wody użyłam 450.
Masa serowa:
Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Ser połączyć z jogurtem naturalnym i dosłodzić miodem. Na końcu dodać ostudzoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy.
Ciasto wstawić do lodówki, aby masa lekko zastygła i po tym czasie na wierzchu umieścić tężejącą galaretkę.
Sernik ponownie schłodzić w lodówce.
Masa serowa:
Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Ser połączyć z jogurtem naturalnym i dosłodzić miodem. Na końcu dodać ostudzoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy.
Ciasto wstawić do lodówki, aby masa lekko zastygła i po tym czasie na wierzchu umieścić tężejącą galaretkę.
Sernik ponownie schłodzić w lodówce.
monikaT83
Di bloguje
monikaT83 napisał(a):
gusia1000