kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Babka z makiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

babka z makiem, babka z makiem pyszne!

Babka z makiem

Składniki:

Babka z makiem

 

  • białka 7 sztuk
  • cukier 1 szkl.
  • mak - suchy 1 szkl.
  • mąka 1 szkl.
  • margaryna pół kostka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • olejek migdałowy
  • sól 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Babka z makiem
Białka i cukier, z dodatkiem szczypty soli, ubić na sztywną pianę. Dodać mak i mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozgrzać margarynę i powoli, ciągle mieszając, wlewać do masy. Tak przygotowane ciasto piec 35 minut w temp. 160 stopni C.

Tagi:

mak