alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Babka z zapachem migdałowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babka z zapachem migdałowym

Babka z zapachem migdałowym

Składniki:

Babka z zapachem migdałowym

 

  • 7 łyżek oleju
  • 4 łyżki wody
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka kropel oleju migdałowego
  • 18 dag cukru
  • 25 dag mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Babka z zapachem migdałowym
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę. Nie przerywając ubijania, wsypywać cukier. Ubijać aż się rozpuści. Następnie stopniowo wlewać żółtka. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Na końcu wlać olej. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.

Tagi:

jajko jajka