kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Babki z miodem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Elegancko wyglądają, ale sporo czasu wymagają

Babki z miodem

Składniki:

Babki z miodem

 

  • 2 jajka
  • pół łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag mąki pszennej
  • pół szklanki soku pomarańczowego
  • 10 dag cukru
  • ciemny miód i kawałki pomarańczy
  • 4 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Babki z miodem
Jajka ubić. Nie przerywając ubijania, wlewać sok pomarańczowy. Masło stopić. Przestudzić. Dodać do masy jajecznej. Po czym wyrobić ciasto, dodając proszek do pieczenia, mąkę, cukier i sól. Foremki do babeczek natłuścić. Do każdej wlać 1 łyżeczkę miodu i włożyć małą cząstkę pomarańczy. Po czym każdą foremkę napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.

Tagi:

jajko jajka