monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1369]

Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przygotowałam taką małą porcję bo nie byłam pewna jak taka przekąska będzie smakować i to był błąd- nadziewana bułka jest pycha i z pewnością powtórzę taką kombinację:)

Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego

 

  • 100 g smażonego mięsa mielonego z indyka
  • 3 kawałki papryki konserwowej
  • 100 g mrożonego kalafiora
  • 1/2 małej bagietki
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka szczypiorku
  • sól,pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego
Z bagietki wyciąć ( wyjąć) miękisz. Kalafior ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić i odcisnąć. Mięso zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski. Do blendera dodać kalafior i także zmiksować go. Paprykę odsączyć z zalewy, obrać ze skórki i także zmiksować w blenderze. Dodać do miski z mięsem. Doprawić solą, pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek oraz ketchup. Wymieszać. Przygotowaną pastą napełnić bagietkę. Zawinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć z foli i pokroić na kromki. Smacznego!
Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego
usmażone mięso mielone zmiksować w blednerze
Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego
ugotowany kalafior także zmiksować na gładko
Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego
dodać zmiksowaną paprykę i wymieszać
Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego
pastą napełnić bagietkę i odłozyć na 2 godz do lodówki