kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Zapiekane bułki nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam bułki nadziewane na imieniny, sylwestra i inne przyjęcia. Ponieważ można przygotować je wcześniej, potem tylko włączyć piekarnik...

Zapiekane bułki nadziewane pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane bułki nadziewane pieczarkami

 

  • 8 bułek
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 30 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • jarzynka (warzywko)
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułki nadziewane pieczarkami
Pieczarki myjemy, kroimy w talarki i smażymy na tłuszczu przez kilka minut. Zdejmujemy na talerzyk.przez kilka minut. Łączymy pieczarki z cebulką, przyprawiamy jarzynką, solą i pieprzem. Bułki kroimy, ale nie dwie równe części. Jedna, ta od spodu musi być większa, ta od góry mniejsza. Wyjmujemy środki z bułek, tworząc „miseczki”. Do środka wkładamy pieczarki z cebulką, na wierzch kładziemy plasterek żółtego sera i przykrywamy mniejszą częścią bułki. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 15 – 20 minut w temperaturze ok. 180 stopni.
Zapiekane bułki nadziewane pieczarkami
Pieczarki i cebulkę kroimy i podsmażamy na tłuszczu
Zapiekane bułki nadziewane pieczarkami
Bułki kroimy, ale nie dwie równe części. Jedna, ta od spodu musi być większa, ta od góry mniejsza. Wyjmujemy środki z bułek, tworząc „miseczki”.
Zapiekane bułki nadziewane pieczarkami
Do środka wkładamy pieczarki z cebulką, na wierzch kładziemy plasterek żółtego sera
Zapiekane bułki nadziewane pieczarkami
przykrywamy mniejszą częścią bułki. Wstawiamy do piekarnika.

Tagi:

sery ser bułki