ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Bagietka pełna czosnku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczny pomysł na bagietkę zapiekaną z masełkiem czosnkowym

Bagietka pełna czosnku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bagietka pełna czosnku

 

Sposób przygotowania:

Bagietka pełna czosnku
Bagietkę kroimy na pół. Nie koniecznie musi być to bagietka pierwszej świeżości, można wykorzystać lekko podeschniętą z którą nie wiemy już co zrobić. W bagietce robimy głębokie nacięcia.Masło delikatnie podgrzewamy w mikrofalówce aby było miękkie. Czosnek obieramy z łupiny i przeciskamy przez praskę. Dodajemy koperek i zioła. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Solimy do smakuGotowym masłem smarujemy dokładnie kolejno każde nacięcie w bagietce. Moim zdaniem lepiej dać ciut więcej masła niż ciut za mało, ponieważ bagietka będzie wtedy za sucha. Gotowe bagietki układamy na blasze do piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C i wstawiamy bagietki. Pieczemy kilka minut aż się zarumienią.
Bagietka pełna czosnku
Bagietkę kroimy na pół Nie koniecznie musi być to bagietka pierwszej świeżości można wykorzystać lekko podeschniętą z którą nie wiemy już co zrobić W bagietce robimy głębokie nacięcia
Bagietka pełna czosnku
Masło delikatnie podgrzewamy w mikrofalówce aby było miękkie Czosnek obieramy z łupiny i przeciskamy przez praskę Dodajemy koperek i zioła Mieszamy do uzyskania jednolitej masy Solimy do smaku
Bagietka pełna czosnku
Gotowym masłem smarujemy dokładnie kolejno każde nacięcie w bagietce Moim zdaniem lepiej dać ciut więcej masła niż ciut za mało ponieważ bagietka będzie wtedy za sucha
Bagietka pełna czosnku
Gotowe bagietki układamy na blasze do piekarnika Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C i wstawiamy bagietki Pieczemy kilka minut aż się zarumienią

Tagi:

zioła