Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Bagietka - tradycyjna zapiekanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

bagietka - zapiekanka z szynka i pieczarkami, tradycyjny smak

Bagietka - tradycyjna zapiekanka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bagietka - tradycyjna zapiekanka

 

  • 1 Bułka paryska lub bagietka
  • żółty ser
  • 2 plasterki szynki
  • 4 pieczarki
  • sos pikantny np meksykański, chili lub do gyrosa
  • ketchup
  • szczypiorek
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Bagietka - tradycyjna zapiekanka
Bagietkę przekrajany w pół, ser ścieramy na tarce na małych oczkach, pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki, szynkę kroimy w kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy. Pieczarki wrzucamy na rozgrzana patelnię, dodajemy szczyptę soli i podduszamy do miękkości. Bagietkę smarujemy pikantnym sosem, posypujemy żółtym serem, pokrojoną szyneczką i podduszonymi pieczarkami. Zapiekamy w piekarniku lub mikrofali. Po wyciągnięciu polewamy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Bagietka - tradycyjna zapiekanka
Skłądniki niezbędne do przygotowania pysznej zapiekanki na bagietce
Bagietka - tradycyjna zapiekanka
Pieczarki kroimy w cieniutkie plasterki, podduszamy ze szczypto soli