marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Bagietka z kremem jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia przystawki

Bagietka z kremem jogurtowym

Składniki:

Bagietka z kremem jogurtowym

 

  • 2 i 1/2 pojemnika (50 dag) jogurtu naturalnego
  • 8 czerwonych papryczek peperoni
  • 8 kromek bagietki
  • 1 strąk zielonej papryki
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, biały pieprz, słodka papryka w proszku
  • natka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Bagietka z kremem jogurtowym
Strąk zielonej papryki dokładnie oczyścić, opłukać, a na następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę oraz czosnek obrać i drobniutko posiekać. Jogurt naturalny przelać do miseczki, wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem i olejem. Doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Dodać startą zieloną paprykę, lekko wymieszać wszystkie składniki. Porcje gotowego kremu jogurtowego przełożyć na cztery talerzyki. Obok umieścić kromki bagietki oraz papryczki peperoni. Krem posypać słodką papryką, udekorować natką. Mam nadzieje, że przepis przypadnie wam do gustu. Życzę Smacznego ;)