marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Bagietki z mięsem i oliwkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Bagietki w niekonwencjonalnej formie. W sam raz na ciepłą przekąskę w ciągu dnia

Bagietki z mięsem i oliwkami.

Składniki:

Bagietki z mięsem i oliwkami.

 

  • 2 długie bagietki,
  • 80 g.mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego,
  • 1 średnia cebula,
  • 35 g.oliwek czarnych lub zielonych,
  • ser żółty tarty,
  • sól,
  • pieprz,
  • ketchup lub inny ostry sos lub łagodny,
  • 2-3 łyżki oleju.

Sposób przygotowania:

Bagietki z mięsem i oliwkami.
Aby przygotować bagietki z mięsem i oliwkami należy bułki pokroić na 6-8 kawałków,a potem każdy przekroić na wzdłuż i wydrążyć do połowy miąższ.Mięso wieprzowe opłukać,osu- -szyć i zmielić dwukrotnie,dodając za drugim razem obraną i posie- -kaną cebulę,doprawić solą i pieprzem.Można też obsmażyć nieco mięso przed nadziewaniem na oleju.Następnie nałożyć łyżeczką obsmażone mięso do wydrążonych kawałków bułek,a na to posyp- -ać garstką pokrojonych na talarki oliwek,każdy kawałek bagietki. Ułożyć zapiekanki na blasze i wstawić na 15-20 min.do uprzednio nagrzanego piekarnika.Po wyjęciu podawać z sosem łagodnym lub pikantnym.

Tagi:

sery sosy tarta ser