Sposób przygotowania:
Bajecznie kruche ciasteczka
Należy przygotować niezbędne składniki na ciasteczka, następnie mąkę tortową przesiać na stolnicę. Sparzyć jajka wrzącą wodą w celu zniwelowania bakterii, dodać jajka, cukier, proszek do pieczenia i masło. Masło posiekać nożem. Do ciasta dodać olejek migdałowy. Zagnieść ciasto gładkie, lśniące i sprężyste, zawinąć ciasto w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Wyjąć ciasto, wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką. Ciasto rozwałkować na około 0,5 cm i wycinać ciasteczka w dowolnym kształcie przy pomocy foremek. Układać je na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce. Piec w 180 stopniach 10-12 min.Wyjąć ciasteczka, ostudzić, rozpuścić obie polewy- białą i ciemną i wykonywać wzory z polewy jasnej i ciemnej wedle uznania.