Sposób przygotowania:
Ciasteczka bakaliowe
Banany obieramy ze skórki i miksujemy na papkę. Masło topimy w rondelku,studzimy. Jajka z brązowym cukrem ubijamy chwilkę mikserem,dodajemy miód, nadal ubijając dodajemy zmiksowane banany, stopione masło.
Łączymy masę z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia, dodajemy płatki owsiane, mieszamy dodając na końcu rodzynki, posiekaną na drobno czekoladę i orzechy.
Blaszkę do pieczenia ciast wykładamy brązowym papierem do pieczenia placków. Nakładamy po pełnej łyżce ciasta w odstępach (łyżką formujemy ciasteczka o okrągłym kształcie).
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze ok.170 stopni przez ok.25-35 min.
Łączymy masę z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia, dodajemy płatki owsiane, mieszamy dodając na końcu rodzynki, posiekaną na drobno czekoladę i orzechy.
Blaszkę do pieczenia ciast wykładamy brązowym papierem do pieczenia placków. Nakładamy po pełnej łyżce ciasta w odstępach (łyżką formujemy ciasteczka o okrągłym kształcie).
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze ok.170 stopni przez ok.25-35 min.