Sposób przygotowania:
Bakaliowe ciasteczka bez mąki
1. Masło lub margarynę należy przełożyć do miski i utrzeć z cukrem trzcinowym i syropem klonowym na puszystą masę, następnie wbić jajko i chwilę ucierać, następnie wsypać kakao i cynamon i dokładnie utrzeć.
2. Następnie wsypać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać ( już nie ucierać ).
3. Z tak przygotowanej masy należy formować okrągłe ciastka i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Następnie ciasteczka piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka wystudzić na blaszce. Gdy stężeją i wystygną zdjąć, ułożyć na talerzu i podawać. Smacznego.
Rady: Do ciasteczek użyłam margaryny ,,...''. Z przepisu wyszło mi 18 sztuk.
2. Następnie wsypać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać ( już nie ucierać ).
3. Z tak przygotowanej masy należy formować okrągłe ciastka i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Następnie ciasteczka piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka wystudzić na blaszce. Gdy stężeją i wystygną zdjąć, ułożyć na talerzu i podawać. Smacznego.
Rady: Do ciasteczek użyłam margaryny ,,...''. Z przepisu wyszło mi 18 sztuk.