paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Bakłażan po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bakłażan smażony podany z makaronem chińskim oraz grzybkami mun. Całość polana sosem słodko- pikantnym.

Bakłażan po chińsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bakłażan po chińsku

 

  • bakłażan 1 sztuka
  • makaron chiński 10 g
  • grzybki mun 6 sztuk
  • sos Tao Tao słodko-pikantny
  • koperek suszony do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Bakłażan po chińsku
Bakłażana opłukać i osuszyć. Pokroić w grube plastry około 2-3 cm. Do smaku oprószyć solą, pieprzem, koperkiem i smażyć. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Grzybki również przygotować według przepisu na opakowaniu następni pokroić je w paseczki. Na każdy plaster bakłażana kłaść niewielką ilość makaronu, posypać grzybkami. Całość polać sosem słodko- pikantnym.
Bakłażan po chińsku
Na każdy plaster bakłażana kłaść niewielką ilość makaronu,
Bakłażan po chińsku
Na każdy plaster bakłażana z makaronem kłaśc paseczki grzybków