Sposób przygotowania:
Bakłażanowe trottole
PRZYGOTOWANIE SOSU: Bakłażan kroimy na niewielkie kawalki i razem z cebulą smażymy na lyzce oliwy, dodajemy pomidory z puszki oraz przyprawiamy solą. Całość wykańczamy drobno posiekaną natką pietruszki. W czasie kiedy przygotowujemy sos, makaron wrzucamy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy ok 6 minut.
Bakłażan kroimy na cienkie plastry, a następnie rumienimy go na jednej łyzce oliwy jedynie delikatnie soląc. Kiedy bakłażan zmieknie a makaron sie ugotuje wystarczy jedynie skomponować wszystkie składniki. Wykładamy trottole, polewamy go przygotowanym sosem i układamy na nim miękkie plastry bakłazana. Całość dekorujemy posiekanymi ziołami: bazylią i oregano. Szybkie i sycące danie dla każdego.
Bakłażan kroimy na cienkie plastry, a następnie rumienimy go na jednej łyzce oliwy jedynie delikatnie soląc. Kiedy bakłażan zmieknie a makaron sie ugotuje wystarczy jedynie skomponować wszystkie składniki. Wykładamy trottole, polewamy go przygotowanym sosem i układamy na nim miękkie plastry bakłazana. Całość dekorujemy posiekanymi ziołami: bazylią i oregano. Szybkie i sycące danie dla każdego.
zozolek
mysza75
Jullia_
Gorąca zachęcam do przetestowania. Smakuje genialnie:)