Sposób przygotowania:
Baklazany raz jeszcze
Umytego baklazana trzeba pokroic na grube ()1-2cm) plastry i posypac sola. Sol wyciaga z niego goryczke. Po minium 30 minutach (moze sobie lezec dluzej) nalezy delikatnie splukac sol i wysuszc z grubsza papierem kuchennym. Teraz ukladamy te plastry na blasze (ja podkladam papier do pieczenia) i pieczemy 20-25 minut przy temperaturze 200 stopni.
W miedzyczasie przygotowujemy dressing. Czosnek utrzec z gruba sola (najlepiej zrobic to na desce uzywajac plaska strone noza), pomidora obieramy ze skorki (przedtem nalezy zanurzyc go we wrzatku, skorka wtedy latwo schodzi). Do mini robota nalezy wrzucic czosnek utarty z sola, pokrojony pomidor, oliwe, paste pomidorowa i zmiksowac.
Pokropic dressingiem plastry baklazana i posypac posiekana natka pietruszki.
W miedzyczasie przygotowujemy dressing. Czosnek utrzec z gruba sola (najlepiej zrobic to na desce uzywajac plaska strone noza), pomidora obieramy ze skorki (przedtem nalezy zanurzyc go we wrzatku, skorka wtedy latwo schodzi). Do mini robota nalezy wrzucic czosnek utarty z sola, pokrojony pomidor, oliwe, paste pomidorowa i zmiksowac.
Pokropic dressingiem plastry baklazana i posypac posiekana natka pietruszki.