nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pasta pomidorowa z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta pomidorowo-bakłażanowa smakuje zarówno ba ciepło jak i na zimno do chleba lub jako dodatek do potraw.

Pasta pomidorowa z bakłażanem

Składniki:

Pasta pomidorowa z bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Pasta pomidorowa z bakłażanem

ETAP 1:

Pasta pomidorowa z bakłażanem
Umyty oraz pokrojony na małe kawałki bakłażan

Bakłażana dokładnie myje i kroję na mniejsze kawałki a następnie wrzucam do garnka i podsmażam na oleju aż zmięknie.

ETAP 2:

Pasta pomidorowa z bakłażanem
Pomidory malinowe kroję na mniejsze kawałki.

Pomidory myję, obieram ze skórki i kroję na mniejsze kawałki a następnie wrzucam do garnka z bakłażanem. Dodaję czosnek, cebulę i przyprawy.

ETAP 3:

Pasta pomidorowa z bakłażanem
Blendowanie całości blenderem na jednolitą masę

Całość blenduję na jednolitą masę. Można dodać trochę pietruszki.