Sposób przygotowania:
Kasza manna z karmelizowanymi jabłkami
1. Jabłka myjemy i osuszamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy w dość dużą kostkę.
2. Na gorącą patelnię wsypujemy cukier, mieszając rumienimy go, następnie dodajemy masło i gdy się rozpuści wrzucamy jabłka. Jabłka dusimy w karmelu często mieszając, powinny być miękkie, ale nie rozpadające się. Na koniec dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy.
3. Mleko zagotowujemy, wsypujemy kaszę mannę i cukier do smaku, gotujemy do zgęstnienia często mieszając.
4. Do szklanek przekładamy kaszę mannę i jabłka. Podajemy.
Rady: Z przepisu wyszło mi 2 takie porcje jak na zdjęciu.
2. Na gorącą patelnię wsypujemy cukier, mieszając rumienimy go, następnie dodajemy masło i gdy się rozpuści wrzucamy jabłka. Jabłka dusimy w karmelu często mieszając, powinny być miękkie, ale nie rozpadające się. Na koniec dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy.
3. Mleko zagotowujemy, wsypujemy kaszę mannę i cukier do smaku, gotujemy do zgęstnienia często mieszając.
4. Do szklanek przekładamy kaszę mannę i jabłka. Podajemy.
Rady: Z przepisu wyszło mi 2 takie porcje jak na zdjęciu.
SylaUla
Babeczka35
Polecam, bo deserek jest pyszny:)