Sposób przygotowania:
Kaszaczek- deser z kaszy manny
1. Mleko podgrzać z masłem, cukrem białym i cukru wanilinowym, tak aby się rozpuściły. Gdy zacznie lekko się gotować, powoli, ciągle mieszając trzepaczką wsypywać kaszę mannę. Ciągle mieszać dopóki manna nie spęcznieje (przez około 5-7 minut). Kiedy masa zgęstnieje wrzucić skórkę pomarańczową i szybko zamieszać. Wyłączyć ogień.
2. Dno tortownicy o średnicy 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć dwie warstwy herbatników. Wyłożyć masę z kaszy. Wyrównać, przykryć jeszcze jedną warstwą herbatników.
3. Czekoladę połamać, wrzucić do garnka.. Dodać sok z cytryny i wlać wrzątek. Podgrzewać na bardzo wolnym ogniu cały czas mieszając, aż całkiem się rozpuści. Polać ciasto. Wierzch dla ozdoby można posypać perełkami cukrowymi. Ciasto wstawić do lodówki by stężało, na minimum godzinę.